gambar inovasi~

E-CIGARETTE

Rokok elektronik atau dikenali E-cigarette adalah produk berteknologi tinggi yang dihasilkan untuk perokok merokok dengan lebih selamat. Rokok elektronik tidak memiliki kandungan tar, karbon monoksida dan bahan kimia yang menyebabkan kanser.

Rokok elektronik tidak memerlukan pemetik api untuk di hidupkan. Perokok hanya perlu menghisap rokok elektronik dan secara automatik komponen elektronik didalamnya akan dihidupkan. Kelebihannya adalah perokok boleh menghisap rokok elektronik ini di mana-mana sahaja kerana ia tidak mengeluarkan asap yang merbahaya. Malahan boleh juga menghisap di kawasan larangan merokok kerana belum ada kawasan untuk larangan merokok rokok elektronik..

JAMBAN LIPAT

Jamban lipat diperkenalkan oleh Robert Hamilton dari Jepun. Dipraktikkan oleh pesakit-pesakit yang susah untuk bergerak pada mulanya. Namun, lama kelamaan semakin ramai yang mendapatkannya bagi kegunaan harian contohnya untuk pergi bercuti di hutan. Ianya senang digunakan dan mudah dibawa kerana boleh dilipat.

BASIKAL TEKNOLOGI TERKINI

Ini adalah rekaan dari Kevin Scott iaitu basikal yang dapat dibengkokkan agar anda dapat menguncinya di sekitar tiang lampu atau tiang. Hal ini tentu akan dapat menghentikan pencuri daripada mencuri basikal anda. Perancang industri muda ini, menggunakan sistem Rachet yang dibina ke dalam rangka basikal untuk membolehkan basikal dibengkokkan di sekitar tiang. Speda motor akan membengkok untuk mengunci dirinya sendiri, jadi tidak perlu dirantai, kunci speda biasa akan mampu mengunci frame dan kedua-dua roda. Basikal ini juga boleh disimpan di dalam ruang yang kecil.

 

KIPAS BERKEMBAR

Ini bukan sekadar kipas. Di samping menghalakan angin ke tubuh anda, ia  juga memperbaiki peredaran udara dalam bilik. Kipas yang menghala ke atas akan membuatkan bilik anda terasa berangin dan nyaman. Kipas ini juga dilengkapi dengan ionizer yang menghasilkan udara segar. Boleh digunakan semasa musim sejuk/salji. Letakkan kipas ini berhampiran pemanas, ia akan menyebarkan haba dalam bilik secara seragam.

 

TRANSPARENT TOASTER

Ketika anda terburu-buru untuk menyelesaikan sesuatu, anda mungkin mendapatkan roti kosong. Pemanggang transparen memungkinkan anda memiliki panggangan yang tepat. Pemanggang menakjubkan ini bekerja dengan teknologi kaca pemanas transparen yang memungkinkan anda untuk melihat roti saat memanggang.

USB MINI FRIDGE

Penggemar minuman dingin sambil bekerja atau bermain komputer? Gadget baru!! USB Fridge, sebuah kulkas portabel berukuran mini, hanya cucukkan di komputer atau notebook  port USB, masukkan minuman kedalamnya dan minuman tersebut akan sejuk dalam sekelip mata.

 

i-TWIN USB

iTwin adalah fail sharing dongle USB yang boleh dibahagikan menjadi dua bahagian. Anda hanya mempunyai satu disambungkan ke komputer anda dan hujung yang lain dipasang ke komputer rakan anda untuk membolehkan dua komputer untuk berkongsi fail melalui internet dan sebagainya.

 

INFANT PILLOW

Sangat menjengkelkan ketika bayi terbangun ketika anda membaringkannya di tempat tidur. Bagi mereka yang sudah menjadi ayah dan ibu, ini adalah cara untuk membuat bayi merasa bahawa mereka masih di tangan anda. Bantal bayi ini merupakan ciptaan seorang ibu yang bosan mencuba berbagai cara untuk menjaga bayi tidur di tempat tidur. Dinamakan sebagai Zaky, bantal ergonomis bayi ini meniru ukuran, berat, sentuhan, dan perasaan tangan dan lengan ibu untuk membantu bayi dengan ketenangan, dukungan, perlindungan, dan perkembangan.

 

LASER SCISSOR

Muak dengan hujung kertas yang tidak teratur? Pemotongan satu garis lurus tidak lagi pekerjaan berat. Arahkan titik laser dan ikut garis untuk mendapatkan potongan yang halus. Gunting laser ini tidak pernah menghalang  anda untuk memotong dengan sempurna. Pisau gunting terbuat dari stainless steel memiliki tepi bergerigi mikro, memberikan hasil akhir pemotongan yang terbaik.

 

PENGUIN TEABAG DEEPERS

Membuat secangkir teh panas kini lebih mudah dari sebelumnya. Berikut adalah penguin yang mencelupkan kantung teh ke dalam air panas di cangkir anda. Apa yang perlu anda lakukan adalah hanya set timer berapa lama anda ingin kantung teh berada di dalam air. Putar tombol timer dan paruh berjalan masuk. Setelah waktunya habis, penguin menaikkan paruhnya bersama kantung teh.

Advertisements

About yahadilah


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: