Category Archives: GCE2153

kami femesss!

salam..

excited x bce title entry kli ni??hiks

bukan femes sebb ap p0n..

sebb video yg kami wat utk sbjek ni..

sbenanye…

dah diupload d laman utube!

thanx 2 cikgu mila coz susah payah upload kt c2..ngeee~

w.p0n total hit xsmp p0n 50 tpi kmi tetp b`bngga dgn hasil keje kami..hehe

ni dye video kump kami!

leps tgk sila komen yea..mekaseh..

sampai jumpa lagi..

daaaa~


b.b.m. @ model??

salam…

p0st mengejut ni tau..

just nak share pasal model bbm yang dah siap..

sbenanye model ni dah lame siap..

dah berhabuk pun..hehe

tapi xtau la kena publish dalam blog jugak..

hu3~

bbm…

model…

jeng3!

 

oke..chantek x??hihi

model ni pasal SIMPLE DIFFUSION..

just nak tunjuk dengan cara yang lebih senang molekul2 yang boleh dan yang xboleh melepasi dinding 2..

harap model ni diterima..

stop dlu yea..

sampai jumpa lagi..

daa~


butterfly in my st0mach!

salam..fuh3!

serius nervous pergi klas tut0rial pagi 2..

sebab..

pagi 2 kna present assignment yg diberi..

kte mejar..”at least kamu dah siap 50%”..

check2 ak punya..lega*

dah 70% kot..

tunggu punya tunggu..

rupanya 3 orang je yang sempat present..

yang len next week..

frankly speaking, sgt99 impress dgn presentation ina , anuar n miela..

complete!

b4 abis klas sempt tnjuk cover book yg dah siap..

kte mejar..”tukar gmbr2, tkot nnti kna saman..”

owh!tidakk!sebb tkut kna saman ngan brad pitt, justin bieber, shiwon suju..

lalu gmbr2 mereka di tukr dgn gmbr sanak saudaraku..hiks!

at last jadi la camni cover book ak..

human`s growth

xde la kreatif sgt pon..

sebb xreti sgt nk gna ad0be 2..huhu

ad mase akan ku explore lgi adobe itu..

oke??

stakat ni dlu!

sampai jumpa lagi! =D


gambar inovasi~

E-CIGARETTE

Rokok elektronik atau dikenali E-cigarette adalah produk berteknologi tinggi yang dihasilkan untuk perokok merokok dengan lebih selamat. Rokok elektronik tidak memiliki kandungan tar, karbon monoksida dan bahan kimia yang menyebabkan kanser.

Rokok elektronik tidak memerlukan pemetik api untuk di hidupkan. Perokok hanya perlu menghisap rokok elektronik dan secara automatik komponen elektronik didalamnya akan dihidupkan. Kelebihannya adalah perokok boleh menghisap rokok elektronik ini di mana-mana sahaja kerana ia tidak mengeluarkan asap yang merbahaya. Malahan boleh juga menghisap di kawasan larangan merokok kerana belum ada kawasan untuk larangan merokok rokok elektronik..

JAMBAN LIPAT

Jamban lipat diperkenalkan oleh Robert Hamilton dari Jepun. Dipraktikkan oleh pesakit-pesakit yang susah untuk bergerak pada mulanya. Namun, lama kelamaan semakin ramai yang mendapatkannya bagi kegunaan harian contohnya untuk pergi bercuti di hutan. Ianya senang digunakan dan mudah dibawa kerana boleh dilipat.

BASIKAL TEKNOLOGI TERKINI

Ini adalah rekaan dari Kevin Scott iaitu basikal yang dapat dibengkokkan agar anda dapat menguncinya di sekitar tiang lampu atau tiang. Hal ini tentu akan dapat menghentikan pencuri daripada mencuri basikal anda. Perancang industri muda ini, menggunakan sistem Rachet yang dibina ke dalam rangka basikal untuk membolehkan basikal dibengkokkan di sekitar tiang. Speda motor akan membengkok untuk mengunci dirinya sendiri, jadi tidak perlu dirantai, kunci speda biasa akan mampu mengunci frame dan kedua-dua roda. Basikal ini juga boleh disimpan di dalam ruang yang kecil.

 

KIPAS BERKEMBAR

Ini bukan sekadar kipas. Di samping menghalakan angin ke tubuh anda, ia  juga memperbaiki peredaran udara dalam bilik. Kipas yang menghala ke atas akan membuatkan bilik anda terasa berangin dan nyaman. Kipas ini juga dilengkapi dengan ionizer yang menghasilkan udara segar. Boleh digunakan semasa musim sejuk/salji. Letakkan kipas ini berhampiran pemanas, ia akan menyebarkan haba dalam bilik secara seragam.

 

TRANSPARENT TOASTER

Ketika anda terburu-buru untuk menyelesaikan sesuatu, anda mungkin mendapatkan roti kosong. Pemanggang transparen memungkinkan anda memiliki panggangan yang tepat. Pemanggang menakjubkan ini bekerja dengan teknologi kaca pemanas transparen yang memungkinkan anda untuk melihat roti saat memanggang.

USB MINI FRIDGE

Penggemar minuman dingin sambil bekerja atau bermain komputer? Gadget baru!! USB Fridge, sebuah kulkas portabel berukuran mini, hanya cucukkan di komputer atau notebook  port USB, masukkan minuman kedalamnya dan minuman tersebut akan sejuk dalam sekelip mata.

 

i-TWIN USB

iTwin adalah fail sharing dongle USB yang boleh dibahagikan menjadi dua bahagian. Anda hanya mempunyai satu disambungkan ke komputer anda dan hujung yang lain dipasang ke komputer rakan anda untuk membolehkan dua komputer untuk berkongsi fail melalui internet dan sebagainya.

 

INFANT PILLOW

Sangat menjengkelkan ketika bayi terbangun ketika anda membaringkannya di tempat tidur. Bagi mereka yang sudah menjadi ayah dan ibu, ini adalah cara untuk membuat bayi merasa bahawa mereka masih di tangan anda. Bantal bayi ini merupakan ciptaan seorang ibu yang bosan mencuba berbagai cara untuk menjaga bayi tidur di tempat tidur. Dinamakan sebagai Zaky, bantal ergonomis bayi ini meniru ukuran, berat, sentuhan, dan perasaan tangan dan lengan ibu untuk membantu bayi dengan ketenangan, dukungan, perlindungan, dan perkembangan.

 

LASER SCISSOR

Muak dengan hujung kertas yang tidak teratur? Pemotongan satu garis lurus tidak lagi pekerjaan berat. Arahkan titik laser dan ikut garis untuk mendapatkan potongan yang halus. Gunting laser ini tidak pernah menghalang  anda untuk memotong dengan sempurna. Pisau gunting terbuat dari stainless steel memiliki tepi bergerigi mikro, memberikan hasil akhir pemotongan yang terbaik.

 

PENGUIN TEABAG DEEPERS

Membuat secangkir teh panas kini lebih mudah dari sebelumnya. Berikut adalah penguin yang mencelupkan kantung teh ke dalam air panas di cangkir anda. Apa yang perlu anda lakukan adalah hanya set timer berapa lama anda ingin kantung teh berada di dalam air. Putar tombol timer dan paruh berjalan masuk. Setelah waktunya habis, penguin menaikkan paruhnya bersama kantung teh.


biodata diri~



Nama : Nurul `Adilah bt Khalid

No Matrix : A 127485

Program : Pendidikan Sains (Kimia)

Tahun Pengajian : 2

Semester : 2009/2010

Hari / Masa / Tempat Tutorial : Jumaat / 9-11 pagi / Makmal 4

Emel : kinder_skyblue90@yahoo.com

Alamat Kolej : k13a/212, Kolej Ibrahim Yaakub, UKM

Alamat Kampung : Lot 843, Jln. Seberang Pasir Mas, Salor, 15100, Kota Bharu, Kelantan


it`s 25th feb 2011~

salam..

hari ni. 25hb 2 thn 2011..

genap la 22 umor chekgu manisah..hihi

kitorg xcelebrate dah coz ari 2 da buat triple birthday party..(save budget)

pegi klas tutorial mcam biasa..

tepat jam 9 sudah terpacak d sna..

tgk dalam lab4 xde org??

oh!mereka b`kumpul di corner rupanya..

lab kunci..y?

coz sume lcturer join perarakan maulidur rasul..

dah agak da major mesti join punye..

tpi major ckap dalam sms smalam..

“kelas ada. dr ariff yg ganti”..

so, kami tunggu..

tunggu dan tunggu..

last skali sume b`setuju utk tunggu kt KTAMS..hehe

ap lgi, makan le..

smbil mkan smbil bncg projek video clip..

kmi plan nak wat style karaoke..

xtau jadi ke x..inshaAllah jadi..

siap diskusi..b`gerak semula ke fpend..

ad lecture rupanya..nsb baik xblik lg..

dr ariff yang masuk..(mgkin ni mksud major)

best sgt dr ariff mengajar..

xboring!mudah faham!cntoh2 yg klakar!

yg plg klakar lawak pasal dy hilang spek..

haha!nak gelak lg rsenye..

ari 2 blaja model ASSURE..

klas tamat kol doblas..

sampai jumpa lagi!daaaa~


mari berdiskusi~

salam diskusi..

pagi 2..

tepat jam 9 sampai d lab 4..

ramai yg dah sampai..

ari 2..

major tunjuk contoh2 video yg perlu kami download di YOUTUBE..

banyak dy tunjuk..

xde la blurr sgt 6t nk cri video 2..

thanks major!

then, kami duduk dalm group..

diskusi ttg assignment by group..

xkesah la..

assignment video clip @ assignment yg essay 2..

kami decide nk diskus ttg video clip dlu..

plan..plan..plan..

imagine..imagine..imagine..

berbagai idea keluar dri mlut2 cumil kami..

dayah sbg s/u agung agak stress menulis…hahak!

times up!
maka siap la rangka awal video clip kami..

dalam lecture plak,,sume pakat minx tisu..

y?

kami tgk video pasal luahan hati guru2 di kawsan pedalaman..

seriously!sebak sangat!xtahannn…

tetibe sume bsemangat nak p0sting kt kawsn pedalamn..

inshaAllah~berazam jugak mau p0sting kt sna..

demi anak bangsa apa salhnya bersusah sedikit..kan3?

0ke la..

sampai jumpa lagi!